-Det kribler i magen av spenning fordi vi vet det skjer noe, men ikke hva.

Klokken ringer gjerne i 6-tiden hver morgen. De tidligste energimontørene, inkludert June, er her klokken syv.

Jo mer folk, mer støy, og mer gøy.

– Hun er her tidlig altså, jeg bruker å komme klokken 07:30. Vi begynner klokken 08:00. Det traktes kaffe, og det drikkes kaffe. Folk kommer litt etterhvert. Så sitter vi der; prater litt. Jo mer folk, mer støy, og mer gøy, smiler Carstein.

– Jeg må få lest litt i avisen, forteller June.

En av energimontørene og hverdagsheltene i Troms Kraft Nett

Ute når andre sitter inne

Klokken åtte blir det tildelt arbeidsoppdrag. Med hver sin makker blir de spredt utover hele forsyningsområdet til Troms Kraft Nett. Et bredt geografisk spekter som dekker hele fylket, to og to til hver sin krik eller krok.

Med andre ord: Nytt kontor hver dag.

 – Å være ute i felten er noe av det artigste. Spesielt de dagene det er ordentlig dårlig vær. Å være ute da, når andre sitter inne, det synes jeg er veldig tilfredsstillende. Det å gi strøm til folk, og kanskje spesielt til de som har vært uten strøm lenge, det er noe av det som gir meg aller mest, smiler Carstein.

Det er det samme om det blåser stiv kuling, er bitende kaldt, om det faller snø, regn eller begge deler.

Vi vet det skjer noe, men ikke hva.

 – Er det «djevelsk» dårlig vær så sitter vi litt på gjerdet og venter. Da kribler det litt i magen. Litt spenning fordi vi vet det skjer noe, men ikke hva, sier June.

June, en av energimontørene i Troms Kraft Nett.

Grønn framtid

På spørsmål om hva de to tenker om dreiningen mot det grønne skiftet svarer de kontant:

– Mer jobb! 

All energien Troms Kraft leverer er grønn.

– Skal alt fra biler, busser til cruisebåter elektrifiseres må strømmen fram. Det må bygges ut infrastruktur, og det er arbeidet vi holder på med nå. All energien Troms Kraft leverer er grønn. Utfordringen fremover blir å oppgradere og dimensjonere nettet til å kunne distribuere den. I forbindelse med nye vindmøller har de to allerede vært involvert i temperaturoppgraderinger av 132 kV-kraftlinje. Eksisterende linjer må gjøres sterkere for å kunne tåle mer strøm slik at den kan forsyne nettet med den energien som kommer fra vindmøllene, forklarer June.

– Det blir mye arbeid som må gjøres for å få alt på stell og over på EL, nikker Carstein.

– Altså arbeid i uoverskuelig fremtid, føyer June til.

Ute herjer uværet, det blåser opp, ned og sidelengs. Klokken har passert fire og arbeidsdagen er over. Mest sannsynlig må de som er på vakt ut i natt.

energimontørene i Troms Kraft Nett
Arbeidshverdag som energimontør i Troms Kraft Nett
Energimontør på snøscooter
Energimontører med god utsikt
Ledig stilling i Troms Kraft Nett

Bli med inn i det grønne skiftet

Om

Lys i husan er et digitalt magasin med en samling av historier fra arbeidsplassen vår hos Arva.

Troms Kraft Nett og Nordlandsnett har blitt til Arva. Vi har sørget for sikker strømforsyning i Nordland og Troms i mer enn 100 år.

Det skal vi fortsette med. Og selv om vi er blitt større, skal vi fortsatt være like lokale. Arva vil ha hovedkontor i Bodø, med lokale kontorer fra Tonnes i syd, i Tromsø og til Lyngseidet i nord. Arva har nærmere 220 medarbeidere og mer enn 120 000 nettkunder.

Bli med inn i varmen hos oss!