Etter fire år med fotball og studier i Trondheim vendte tromsøværingen Andreas Hanssen snuten hjem. Nå kombinerer han jobben i Troms Kraft med hverdagen som fotballspiller for TUIL.

Å kunne gjennomføre egentreningen på «huset» sparer verdifull reisetid med en stram timeplan.

Vi møter Andreas Hanssen (26) på treningssenteret til Troms Kraft. Han er ferdig med økten sin i treningsrommet som de ansatte har tilgang til. Å kunne gjennomføre egentreningen på «huset» sparer verdifull reisetid med en stram timeplan.

– Hverdagen min som fulltidsansatt kundebehandler og fotballspiller går som hånd i hanske, forteller han.

Han har bachelorgrad fra BI i Trondheim, hvor han spilte fotball for Byåsen i samme periode.

Nå har han imidlertid vendt snuten hjemover, og ikledd seg den rød og marineblå TUIL-trøya. Det betyr at han spiller hjemmekamper i nabolaget til arbeidsplassen sin Troms Kraft.

Staben hos oss også sammensatt.

– Det er flere forhold som spiller inn, men jeg kan fint trekke paralleller mellom de to jobbene. Tydelig kommunikasjon og den team-mentaliteten som råder i lagidretten finnes også her. Akkurat slik et fotballag er bygget opp av forskjellige folk med ulike personligheter, kvaliteter og kompetanse, er staben hos oss også sammensatt, sier 26-åringen.

Andreas er både kundebehandler og fotballspiller

God lagspiller

Han trives med å spille hverandre gode – også på arbeidsplassen.

Noen litt unge, noen litt eldre, en god miks.

– Vi utgjør en smeltedigel av mye forskjellige folk. Noen litt unge, noen litt eldre, en god miks. Man må ta hensyn til hverandre og utnytte at man er ulike. Hver case fra kundene er også unik og ulik en annen. Det skaper variasjon. Noen ganger er vi helt avhengige av hverandre for å løse en case. Det legger opp til et samarbeid hvor alle bidrar med sitt. Jeg synes teamarbeid er gøy og det å være en god lagspiller er viktig for meg, sier angrepsspilleren.

Andreas har valgt å jobbe for og med mennesker på førstelinjen.

-Som kundebehandler blir du en problemløser. Du møter et vidt persongalleri. Det er både spennende og utfordrende.

Kundebehandler Andreas på jobb

Fleksitid

En arbeidsordning som gir ansatte rom for større innflytelse over egen arbeidstid.

Han føler seg privilegert som kan nyte godt av at det hos Troms Kraft er fleksitid. En arbeidsordning som gir ansatte rom for større innflytelse over egen arbeidstid. Med det bestemmer man selv om man vil komme litt tidligere hvis man må gå litt før, eller bli igjen litt utpå dagen om man kommer litt senere.

– Det passer veldig godt for meg. Jeg er pigg om morgenen, og jeg får dessuten med meg fellesøktene på TUIL.

Det handler om å få tillit og om å påta seg ansvar.

Noen dager kommer han på kontoret i 7-tiden for å kunne dra på fotballtrening i 2-3-tiden. Det handler om å få tillit og om å påta seg ansvar.

– Så lenge jeg sørger for at arbeidsoppgavene mine er gjort innen riktig deadline lar det seg fint gjøre. Det er en viktig nøkkel for at dette fungerer så bra for meg, sier han.

Andreas smiler på jobb

Bli med inn i det grønne skiftet

Om

Lys i husan er et digitalt magasin med en samling av historier fra arbeidsplassen vår hos Arva.

Troms Kraft Nett og Nordlandsnett har blitt til Arva. Vi har sørget for sikker strømforsyning i Nordland og Troms i mer enn 100 år.

Det skal vi fortsette med. Og selv om vi er blitt større, skal vi fortsatt være like lokale. Arva vil ha hovedkontor i Bodø, med lokale kontorer fra Tonnes i syd, i Tromsø og til Lyngseidet i nord. Arva har nærmere 220 medarbeidere og mer enn 120 000 nettkunder.

Bli med inn i varmen hos oss!