– En spøk på huset sier at jeg begynte her i arbeidsuken og ikke forstod når den var over.

I andre etasje med store vinduer vendt ut mot Tromsøya og fjorden finner vi gjengen i åpent kontorlandskap.

Hektiske, men fine dager.

Hver sin pult, men i ulik høyde. Noen står, noen sitter. På Troms Kraft Nett sitt kundesenter oppleves hektiske, men fine dager. Spesielt på vinteren.

– Vi som jobber her er kanskje litt «bortskjemte» med hensyn til tilrettelagte møbler og kontorutstyr. Det er ukentlig tilbud på huset om massasje eller fysioterapi. Vi har dessuten et aktivt bedriftsidrettslag, vi kan delta på forskjellige aktiviteter slik som f.eks den årlige Roregattaen i Tromsø eller løpe Holmenkollstafetten som jeg har vært med på i flere år. TK har dessuten en gymsal m/et flott styrketreningsrom der ansatte kan trene.

Jeg har blitt møtt med ledere som har sett meg, støttet meg og utvist forståelse.

– Men fra spøk til alvor. Jeg har levd noen år, og ting har hendt i mitt liv også. Det har vært fint og viktig for meg at jeg har blitt møtt med ledere som har sett meg, støttet meg og utvist forståelse. De har vært, og er, medmennesker, sier Mona.

Mona og Marie glade og fornøyde på Troms Kraft Nett sitt kundesenter

Forsto ikke når arbeidsuken var over

Mona startet å jobbe i Troms Kraft allerede som 16-åring.  Underveis i sitt yrkesliv har hun tatt økonomistudier parallelt.

 – En spøk på huset sier at jeg begynte her i arbeidsuken og ikke forstod når den var over. Jeg begynte i bedriften som «bud», etter ett år ble det sentralbord og resepsjon i mange år.

– Jeg har vært en potet, sier Mona.

– Du kan jo alt, skyter den vesentlig ferskere Marie inn.

– Vel, ikke nå lenger, svarer Mona ydmykt.

«Værfast» i Tromsø

Mens Mona er en ekte tromsøjente, har Marie kommet langveisfra og kjente knapt til snø som fenomen da hun kom hit for å studere. Marie jobber som kunderådgiver på 1.linjen der hun er koordinator, mens Mona jobber «back office» på Nettkundesenteret.

-Nå er jeg værfast, ler Marie, som opprinnelig er fra Klepp utenfor Stavanger.

Der Mona har vært gjennom 30 år i jobb, har Marie nettopp innledet sin yrkesaktive karriere. Etter endt studietid, hvor hun fullførte sin bachelor i ledelse, innovasjon og marked, fikk hun anledning til å jobbe på et prosjekt hos Troms Kraft gjennom et eksternt bemanningsbyrå. Da prosjektet var ferdig for snaue fem måneder siden, tilbød de henne jobb.

En arbeidsplass som ser behovet for fersk arbeidskraft.

-Jeg fikk et veldig positivt inntrykk av Troms Kraft gjennom prosjektperioden og når noen da spør deg om du vil jobbe for dem, svarer du ja. På mange måter vitner det om en arbeidsplass som verdsetter hardt arbeid og som ser behovet for fersk arbeidskraft, sier Marie.

Dronninga og prinsessa av vårt kundesenter

-Alt er overraskende

-Er det noe som har overrasket dere i jobbsammenheng?

– Ja, alt er jo overraskende, begynner Marie.

Strøm er noe vi alle tar så forgitt.

 – Strøm er noe vi alle tar så forgitt. Du forholder deg ikke til det som en faktisk tjeneste eller et produkt som du må ha, men noe du «skal» ha.

– Det er så komplekst, men samtidig så elementært. Det gjør det så ulikt alle andre arbeidsplasser fordi dette med strøm er så spesielt, fortsetter Mona.

Den sosiale møteplassen

Fra det åpne kontorlandskapet tar vi kaffen med Mona og den nyansatte, Marie, med ned i kantinen. Troms Kraft sitt sosiale hjerte og møteplass. Her samles alle til lunsj. Volumet er høyt og skravla går.

Jeg liker at en jobb er litt mer enn kun komme og gå, og få en lønn.

-Her er mye humor, fastslår de.

-Jeg har ikke vært her så lenge, men det har vært litt sosiale arrangementer allerede. Enten om at det er noen som setter i gang med lønningspils, eller pinnekjøttfest – som vi hadde før jul. Da danset vi swing. Jeg liker at en jobb er litt mer enn kun komme og gå, og få en lønn, sier Marie.

Bli med inn i det grønne skiftet

Om

Lys i husan er et digitalt magasin med en samling av historier fra arbeidsplassen vår hos Arva.

Troms Kraft Nett og Nordlandsnett har blitt til Arva. Vi har sørget for sikker strømforsyning i Nordland og Troms i mer enn 100 år.

Det skal vi fortsette med. Og selv om vi er blitt større, skal vi fortsatt være like lokale. Arva vil ha hovedkontor i Bodø, med lokale kontorer fra Tonnes i syd, i Tromsø og til Lyngseidet i nord. Arva har nærmere 220 medarbeidere og mer enn 120 000 nettkunder.

Bli med inn i varmen hos oss!